Bu siteyi kullanarak Gizlilik Sözleşmesi ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Kabul et
Ajans YalovaAjans YalovaAjans Yalova
Bildirimler Daha fazla göster
Yazı BoyutuAa
  • ANASAYFA
  • GÜNDEM
    • Türkiye
    • Siyaset
    • Asayiş
    • Ekonomi
    • Emlak
  • ŞEHİR
    • KENT GÜNDEMİ
    • Altınova
    • Armutlu
    • Çiftlikköy
    • Çınarcık
    • Termal
  • SPOR
  • YAŞAM
    • Çevre
    • Eğitim
    • Kültür & Sanat
    • Magazin
    • Sağlık
    • Kadın
  • ŞEHİR REHBERİ
    • Gez & Gör
    • Konaklama
    • Yeme & İçme
  • WEB TV
    • Haber
    • Müzik
    • Sağlık & Güzellik
    • Şehir
Okunuyor: Sayıştay Başkanı Yalova’daydı
Paylaş
Yazı BoyutuAa
Ajans YalovaAjans Yalova
Search
  • ANASAYFA
  • GÜNDEM
  • ŞEHİR
  • SPOR
  • YAŞAM
  • ŞEHİR REHBERİ
  • WEB TV
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt Ol
Takip et
Ajans Yalova > Blog > Yaşam > Eğitim > Sayıştay Başkanı Yalova’daydı
EğitimEkonomi

Sayıştay Başkanı Yalova’daydı

Güncelleme: 13 Mart 2020 00:22
Giriş: 13 Mart 2020 73 Görüntüleme
Paylaş
Paylaş

Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, Yalova Üniversitesi’nde düzenlenen “Muhasebe-Denetim Mesleği Geçmişi, Bugünü ve Geleceği” başlıklı konferansa katılarak deneyimlerini paylaştı.

Yalova Üniversitesi ile Yalova Bağımsız Denetim Derneği’nin iş birliği ile düzenlenen “Muhasebe-Denetim Mesleği Geçmişi, Bugünü, Geleceği” konferansı, Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş’ın katılımı ile gerçekleşti.

Yalova Üniversitesi Merkez Yerleşkesi’ndeki 15 Temmuz Salonu’nda gerçekleşen konferansa Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Yalova İl Jandarma Komutanı J. Albay Mustafa Bakçepınar, Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selim Karahan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Orhan Torkul, Prof. Dr. Fikret Yüksel ve Prof. Dr. F. Jülide Hızal Yücesoy, Yalova Ticaret Odası Başkanı Tahsin Becan, Yalova Bağımsız Denetim Derneği Başkan Şengül Tanır, il müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan “Muhasebe-Denetim Mesleği Geçmişi, Bugünü, Geleceği” başlıklı konferans, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’nin açılış konuşması ile devam etti. Konuşmasında Yalova Üniversitesi olarak ülkemize çok değerli katkılar sunan devlet büyüklerini öğretim üyeleri ve öğrenciler ile buluşturmaktan mutluluk duyduklarını  ifade eden Prof. Dr. Suat Cebeci, Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş’a da konferansa katılımından dolayı teşekkürlerini iletti.

Özgeçmişinin okunmasının ardından sahneye gelerek sözlerine başlayan Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, ilk olarak Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’ye; Sayıştay’ın ilk logosunun yer aldığı çini, 1363 yılında El Mazendarani tarafından ilk devlet muhasebesi ders kitabı olarak hazırlanan Risale-i Felekiyye, Oktay Güvemli tarafından hazırlanan Osmanlı İmparatorluğunda Devlet Muhasebesi ve Ortadoğu Muhasebe Tarihi kitaplarını ile İstiklal Marşı’nın orijinal yazılışının yer aldığı bir levhayı hediye etti. Rektör Cebeci’nin de Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş’a, Peygamber Efendimizi anlatan Hilye-i Şerif’i takdim etmesinin ardından konferans oturumu başladı.

Seyit Ahmet Baş Denetim ve Muhasebenin Tarihçesini Anlattı

İki bölümden oluşan konferansın ilk bölümünde Sayıştay özelinde denetim ve muhasebenin tarihçesi hakkında bilgi veren Seyit Ahmet Baş, ikinci bölümünde ise öğrencilere yönelik kariyer tavsiyelerinde bulundu. Osmanlı Devleti döneminde yayınlanan ilk gazete örneklerini katılımcılarla paylaşan Seyit Ahmet Baş, Divan-ı Muhasebat’ın kuruluşu ile ilgili de bilgi verdi. Divan-ı Muhasebat’ın merkezi bir yapıda olduğunu ve 1967 yılında yapısında herhangi bir değişiklik olmadan Sayıştay ismini aldığını ifade eden Seyit Ahmet Baş, “Osmanlı Devleti’nde

Sayıştay’a ‘bakiyenin başında’ anlamına gelen ‘Başbaki Kulluğu’ denirken, Karahanlılar, Gazneliler ve Selçuklular’da ise ‘Divan-ı İşraf’ olarak anılıyordu” dedi.

Sayıştay Başkanından Öğrencilere Önemli Tavsiyeler…

Konuşmasına öğrencilere tavsiyelerde bulunarak devam eden Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, “Okul bitince düşünmekten ziyade şimdi kendimizi ölçüp tartalım ve şahsi özelliklerimizi değerlendirmeye çalışalım. Kişinin kendisini değerlendirmesi çok önemli. Kafamızdaki soru işaretlerini netleştirmemiz lazım. ‘Hangi mesleği seçmeliyim?’ sorusunun cevabını ararken bakacağımız ilk şey iş tatmini sağlamak ve mutlu olmak. Meslek sırtınızda yük olmaya başlamışsa bilin ki bir süre sonra şeker, tansiyon, kolesterol ve damar sertliği gibi rahatsızlıklar ortaya çıkmaya başlar. Bütün bunlar metabolizmanın o strese karşı üretmiş olduğu uyarılardır” diye konuştu.

Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş daha sonra ise Karar Ağacı üzerinden öğrencilerin kariyerlerine ‘Çalışan’ ya da ‘Girişimci’ olarak devam etmeleri durumunda karşılarına çıkabilecek tablolar hakkında bilgi verdi. Kamudaki iş imkanları hakkında da açıklamalarda bulunan Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, mülakat sürecini örneklerle anlatarak katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Yalova Bağımsız Denetçiler Derneği Başkanı Şengül Tanır’ın, Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş’a plaket takdim etmesinin ardından konferans sona erdi.

 

Bunları da beğenebilirsin

Kudu Çiftliği’nden büyük başarı

Yalova Makine OSB’de istihdam sayısı 2 bini aştı

Yalova OSB, Gençleri Geleceğe Taşımaya Devam Ediyor

12. Ufka Yolculuk kazananları ödülleriyle buluştu

Öğrencilerden örnek hareket

ETİKETLENENLER:SayıştaySeyit Ahmet BaşSuat CebeciYalova Üniversitesi
Bu yazıyı paylaş
Facebook Twitter E-Posta Yazdır
Yorum yap

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler
AsayişÇiftlikköyManşet

Arazi yangını evlere sıçrıyordu

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesine bağlı Kılıç köyünde kırsal alanda meydana gelen arazi yangını…

16 Temmuz 2025 253 Görüntüleme
KENT GÜNDEMİManşet

15 Temmuz şehitleri anıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Yalova’da duygu yüklü ve anlamlı…

16 Temmuz 2025 220 Görüntüleme
Çınarcık

Sevimli yunustan görsel şov

Yalova'nın Çınarcık ilçesine bağlı Esenköy beldesi açıklarında kıyıya kadar gelen yunus, metrelerce…

16 Temmuz 2025 225 Görüntüleme

Takip Et!

Bizi sosyal medyada takip edin.
FacebookBeğen
TwitterTakip Et
YoutubeAbone ol
TelegramTakip Et
newsletter featurednewsletter featured

Haftalık Bülten

En güncel haberlere anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

En Çok Okunan Haberler
ManşetSPOR

Yalovalı Aslanlar, şampiyonluğu kutladı

15 Temmuz 2025 317 Görüntüleme
Jetgen Junior Cup başlıyor
Arazi yangını evlere sıçrıyordu
Sevimli yunustan görsel şov
15 Temmuz şehitleri anıldı
- Reklam -
Ad imageAd image

Sayfalar

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim
  • Reklam
  • Webmaster
  • Sitene Ekle
  • İş Birliği
  • RSS

Ajansyalova.com

Yalova'nin en kapsamlı haber sitesi. Son dakika haberleri ve en güncel gelişmeler Ajansyalova.com'da.
Kategoriler
  • GÜNDEM
  • Şehir Rehberi
  • Şehirden Haberler
  • SPOR
  • Teknoloji
  • WEB TV
  • Yaşam
Sayfalar
  • KÜNYE

Abone ol!

En güncelhaberlere anında ulaşmak için bültenimize abone olun!

Ajans YalovaAjans Yalova

Copyright © 2010 - 2024 AjansYalova.com - Yalova'ya dair her şey. Tüm hakları saklıdır.

Welcome Back!

Sign in to your account

Kayıt ol Şifreni mi unuttun?