Ajans Yalova
Yalova'ya dair herşey!

YÜ Akademik Genel Kurulu toplandı

0 324

Yalova Üniversitesi 2021-2022 Akademik Genel Kurulu, akademik personelin katılımı ile Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

 Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Jülide Hızal Yücesoy, Prof. Dr. Fikret Yüksel ve Prof. Dr. Rahmi Karakuş’un hazır bulundukları Akademik Genel Kurul, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Akademik personelin yoğun ilgi gösterdiği 2021-2022 Akademik Genel Kurulu’nun açılış konuşması ise Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci tarafından gerçekleştirdi.

Yalova Üniversitesi’nin gelişim sürecine devam ettiğini belirten Prof. Dr. Suat Cebeci, “Akademik genel kurlumuzda geçtiğimiz yıl yapılanları değerlendiriyor ve önümüzdeki yıl yapılması gerekenlere dair zihinsel hazırlığımızı gerçekleştiriyoruz. Üniversitemiz halen kuruluş aşamasına devam etmektedir. Finansal kriz ve pandemi gibi şanssızlıklar yaşamamıza rağmen 2 senede 4 fakülte açtık. Ancak açılan yeni birimler için, altyapı, fiziki donanım, akademik ve idari personel gibi bir dizi ihtiyacımız var. Üniversitemiz gelişmeye devam edecek ve bunu birlikte başaracağız. Son 3 buçuk yılda ortaya koyduğumuz performans, bize bu umudu veriyor. 10 bin öğrenciden 17 bin civarında öğrenciye gelmiş olduk. Kaydolup da gelmeme oranını neredeyse sıfırladık. Akademik personel sayımızı 500’den 700’e çıkardık, böylece toplam personel sayımız 950’ye ulaştı. Kampüsü geliştirmek için çok çabalıyoruz ve herkesin gurur duyacağı bir hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Seyreltişmiş Kampüs Modeli

Yeni eğitim-öğretim döneminin yüzde 40 uzaktan, yüzde 60 ise yüz yüze eğitimle devam edeceğini belirten Prof. Dr. Suat Cebeci, bu oranların birimlerin kendi kapasitelerine ve ders niteliklerine göre esnetilebileceğini ifade etti. Bilinç ve kararlılıkla tedbirlere uyulması gerektiğini belirten Prof. Dr. Suat Cebeci, “Seyreltilmiş kampüs modeli ile öğrencilerimizin yüzde 40’ı evlerinde veya yurtlarında derslerini uzaktan bir şekilde alacaklar, yüzde 60’ı ise kampüse gelerek derslerine girecekler. Üstelik birimlerimize sabahçı ve öğlenci uygulaması getirdik. Bu sayede kampüse gelen öğrencilerimizin bir kısmı derslerini sabah, diğer kısmı ise öğleden sonra yapacak. Böylece kampüste aynı anda bulunan öğrenci sayısı yüzde 30’u geçmeyecek. Teması azaltmak için sınıfları seyreltmeye devam edeceğiz. Maske kullanımını ve mesafe duyarlılığını sürdürmek istiyoruz. Blok dersleri kaldırarak ders sürelerini 45 dakikaya, teneffüsleri ise 15 dakikaya sabitledik. Ders bitiminde öğrencilerimiz sınıftan çıktıktan sonra sınıflarımız havalandırılacak, dezenfekte edilecek ve bir sonraki derse hazırlanacak. Pandeminin yayılmasına izin vermeden yüz yüze eğitimin devam etmesini istiyoruz” diye konuştu.

Takip ve Tedbir Komisyonu Karar Verecek

Sınıflarda pandeminin yayılmasını önlemek adına Takip ve Tedbir Komisyonu kurduklarını ifade eden Prof. Dr. Suat Cebeci, “Bütün öğretim üyelerimizden en az iki doz aşılarını yaptırmalarını rica ediyoruz. Bu vicdani ve insani bir sorumluluktur. Herkesten bu sorumluluğu hissederek aşılarını tamamlamasını istiyoruz. Öğrencilerimizi de aşı konusunda teşvik etmemiz gerekiyor. Sınıfımızda hastalık belirtisi gösteren bir öğrencimiz varsa onu derhal PCR testine yönlendirmeliyiz. Bunun yanı sıra sınıflarımızda pandeminin yayılmasını önlemek adına Tıp Fakültesi dekanımız, Sağlık Bilimleri Fakültesi dekanımız ve Mediko Sosyal birimi müdürümüzden oluşan Takip ve Tedbir Komisyonu’nu hayata geçirdik. Sınıflarımızda pozitif vaka çıkarsa, bu komisyona intikal edecek ve komisyonumuz Sağlık Bakanlığı’nın filyasyon ekibi ile istişare ederek karar verecek. Bizler de o kararı uygulayacağız” dedi.

“Endüstri ve Eğitim İş Birliğini Çok Önemsiyoruz”

 Endüstri ve eğitim iş birliğini çok önemsediklerini belirten Prof. Dr. Suat Cebeci, “İMES, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası ve TERSAN ile beraber kurduğumuz Teknoloji Merkezi’ni gelecek yaz sonu itibariyle bitirmeyi planlıyoruz. Ar-Ge çalışması yapacak ve sanayi iş birliğiyle katma değer sağlayacak araştırmacıları bekliyoruz. Personelimize yüzde 25 kontenjan ayırdık ve ofislerde yüzde 50 kira indirimi uygulayacağız. Teknoloji Merkezimiz sadece mühendislik alanında çalışanları değil, bütün alanları kuşatacak imkanlar sunuyor. Topluma değer katan ve teknolojik seviyeyi yükseğe taşıyan üniversitemizin, ülke gelişimindeki rolünü yükseğe çıkaran çalışmalar yapacağız. Endüstri-eğitim iş birliğini çok önemsiyoruz. Endüstri ile kol kola giden bir üniversite olmak istiyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Daha sonra ise sırayla lisans birimleri adına konuşmasını gerçekleştiren Sağlık Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Rabia Hacıhasanoğlu Aşılar, Yalova Üniversitesi bünyesinde kurulan fakülteleri sıralayarak fakültelerin başarı durumu, kontenjan ve doluluk oranları, akademik personel sayısı ve öğrenci sayıları hakkında ayrıntılı bilgiler vererek başladı. Yalova Üniversitesi’nin küresel çapta tüm dünyayı etkisi alan COVID-19 sürecini çok iyi yönettiğini ifade eden Prof. Dr. Rabia Hacıhasanoğlu Aşılar, “Fakültelerimizin temel amacı dünyanın her yerinde faydalı olabilecek, çağdaş, bilgili, başarılı ve yenilikçi bireyler yetiştirmektir. Bilgi birikimleri ve deneyimleriyle alanlarında yetkinlikleri olan kıymetli akademik personelimizin çağdaş, çalışkan, ülkemize ve dünyaya faydalı bireyler yetiştirmek konusundaki emekleri aşikardır. Bu durum tek taraflı motivasyonla değil, amirleriyle birlikte uyumlu bir akademik atmosfer sağlanmasıyla mümkün olmaktadır” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Lisansüstü Enstitü Müdürü Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu, 6 Şubat 2021 tarihinde Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü’nün birleştirilmesiyle kurulan Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nün oluşum süreci hakkında bilgi verdi. Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde 22 ana bilim dalı ve 52 programın olduğunu belirten Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu, şu andaki mevcut öğrenci sayısının 1080 olduğunu ve 208 akademik personelin eğitim ve danışmanlık hizmeti verdiğini belirtti. Kısa zamanda ‘Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’ni hazırlıklarının tamamlanarak 1 Eylül 2021 itibariyle yürürlüğü girdiğini ifade eden Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu, Enstitü’nün gelecek akademik yıl için hedefleri konusunda bilgilendirme yaparak konuşmasına son verdi.

2021-2022 Akademik Genel Kurulu’nun son konuşmasını ise ön lisans birimleri adına Yalova Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Naci Genç gerçekleştirdi. Konuşmasına Yalova Üniversitesi bünyesindeki meslek yüksekokullarının kontenjan doluluk oranlarının 2021 YKS sonucuna göre yüzde 90’ın üzerinde olduğunu söyleyerek başlayan Prof. Dr. Naci Genç, meslek yüksekokullarının tematik yüksekokullar haline getirilmesi için ilerleyen dönemlerde planladıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yüksekokulların akademik personel sayıları, öğrenci sayıları ve gerçekleştirdikleri bilimsel yayınlar ve projelerin yadsınamayacak derecede olduğunu ifade eden Prof. Dr. Naci Genç, bu çalışmaların Yalova Üniversitesi’nin genel sıralamasında olumlu yönde katkı sağladığını vurguladı.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından değerlendirme bölümüne geçildi. Bu bölümde genel kurula katılım gösteren çok sayıdaki akademik personel, birimlerine ilişkin görüş ve önerilerini Rektör Prof. Dr. Suat Cebeci ile Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Jülide Hızal Yücesoy, Prof. Dr. Fikret Yüksel ve Prof. Dr. Rahmi Karakuş’a ilettiler.

 Takdirname ve Teşekkürname Belgeleri Dağıtıldı

 Değerlendirme bölümünün ardından 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı içerisinde gösterdikleri performanstan dolayı takdirname ve teşekkürname almaya hak kazanan personel, birim ve merkezlerin belgeleri dağıtıldı. İlk olarak ‘Kimya Bilimine Yön Veren 100 Türk Bilim İnsanı’ listesinde 30. sırada yer alan Polimer Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Atilla Taşdelen takdirname ile ödüllendirildi. Görevi dolayısıyla yurt dışında bulunan Prof. Dr. Taşdelen’in belgesi, Prof. Dr. Gökhan Temel’e takdim edildi.

Daha sonra Merkez Yerleşke’deki cami yapımında gösterdiği gayretli çalışmalardan dolayı Prof. Dr. Mustafa Öksüz, şehirle ilgili üstlendiği görevlerdeki başarından dolayı Dr. Öğr. Üyesi Fatma Kahraman Güloğlu, Yapay Zeka Yaz Okulu ile Uluslararası Yapay Zeka Uygulamaları Konferansı’na katkılarından dolayısıyla Dr. Öğr. Üyesi Yunus Özen, yine Uluslararası Yapay Zekâ Uygulamaları Konferansı sürecindeki katkıları sebebiyle Dr. Öğr. Üyesi Alperen Bal ve Öğr. Gör. Yasemin Korkut ise teşekkürname ile ödüllendirilmeye layık bulundu.

 Bireysel kategorideki belgelerinin dağıtımının ardından birimler bazındaki teşekkürname belgelerinin dağıtımına geçildi. Bu kategoride teşekkürname belgesi almaya hak kazanan Spor Bilimleri Fakültesi adına Dekan V. Prof. Dr. Murat Azaltun, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü adına Enstitü Müdürü Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu, Çınarcık Meslek Yüksekokulu adına Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Volkan Topçu ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı adına Daire Başkanı Eyüp Albayrak sahneye davet edilerek belgelerini Rektör Cebeci’den aldı.

Daha sonra ise teşekkürname almaya hak kazanan merkezler kategorisindeki belgelerin dağıtımına geçildi. Bu kategoride Uluslararası Öğrenci Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi adına Merkez Müdürü Doç. Dr. Pelin Baran, Merkez Araştırma Laboratuvarı adına Merkez Müdürü Prof. Dr. Gökhan Temel ve Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi adına Merkez Müdürü Prof. Dr. Elif Yüksel Oktay sahneye davet edilerek belgelerini Rektör Cebeci’den aldı.

2020-2021 Akademik Genel Kurulu’na idari personel, organizasyon ve proje kategorilerindeki teşekkürname belgelerinin takdimi ile devam edildi. Bu kategoride ise Öğrenci İşleri Daire Başkanı Rasim Çetik, Uluslararası Yapay Zekâ Uygulamaları Konferansı’nın düzenlemesi nedeniyle Prof. Dr. Murat Gök ve Fizyoterapi, Rehabilitasyon ve Kür Merkezi Kurulum Fizibilitesi MARKA Projesi ile Prof. Dr. Bülent Yiğit sahneye davet edilerek belgelerini Rektör Cebeci’den aldı.

Akademik Başarılar Ödüllendirildi

Daha sonra ise akademik aşama kaydeden personel için belge takdimi gerçekleştirdi. ‘Profesör’ unvanı almaya hak kazanan öğretim üyeleri Prof. Dr. Bedrettin Kesgin, Prof. Dr. Bilge Leyli Demirel, Prof. Dr. Eray Can, Prof. Dr. Ferhat Sayım, Prof. Dr. Mine Aksoy Kavalcı, Prof. Dr. Murat Gök, Prof. Dr. Nurdan Çetin Yerlikaya, Prof. Dr. Sibel Başakçılardan Kabakcı, Prof. Dr. Hamit Erdemi, Prof. Dr. Mehmet Yıldız, Prof. Dr. Mustafa Atilla Akdemir ve Prof. Dr. Nedret Yaşar’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikret Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi.

‘Doçent’ unvanı almaya hak kazanan öğretim üyeleri Doç. Dr. Mehmet Selçuk Mert, Doç. Dr. Muhammed Ceyhan, Doç. Dr. Fatma Kızıl, Doç. Dr. Ali Kalyon, Doç. Dr. Hatice Hande Mert, Doç. Dr. Asuman Saltan, Doç. Dr. Nigar Küçükkubaş, Doç. Dr. Serkan Deniz, Doç. Dr. Mehmet Arslan ve Doç. Dr. Cüneyt Tunçkal’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Jülide Hızal Yücesoy tarafından başarı belgesi takdim edildi.

‘Doktor unvanı almaya hak kazanan öğretim üyeleri Dr. Şule Ağaç, Dr. Ahmet Safa Yıldırım, Dr. Selim Erdin, Dr. Mehmet Özkan, Dr. Nur Neşe Şahin, Dr. Muhammet Celal Kul, Dr. İbrahim Doğan Takavut, Dr. Abdullah Muhsin Yıldız, Dr. Muhammed Recai Gündüz, Dr. Özlem Tuna, Dr.  Mahmut Kadir İşgüven, Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, Dr. Kadir Sarıaslan ve Dr. Seda Bekin Açar’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rahmi Karakuş tarafından başarı belgesi takdim edildi. Başarı belgesi takdiminin ardından 2020-2021 Akademik Genel Kurulu sona erdi.

Bir Cevap Yazın

Bu site deneyimlerinizi kişiselleştirmek amacıyla KVKK ve GDPR uyarınca çerez(cookie) kullanmaktadır. Bu konu hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz. Kabul et Daha Fazla Oku