Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Yalova Şube Başkanı Bayram Fettah Koçgündüz, UEFA C Antrenörlük Kursu’nun Yalova’da açılması için temaslarını sürdürüyor. Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) 2026-2027 dönemi antrenörlük kurs başvurularını açmasının ardından süreçle ilgili çalışmalar hız kazandı.
Koçgündüz, kursa katılmak isteyen adayların TFF sistemine kayıt yaptırarak elde ettikleri kayıt numaralarını TÜFAD Yalova Şubesi Genel Sekreteri Kadir Kösem’e iletmeleri gerektiğini belirtti. Bu başvuruların ardından Yalova’da UEFA C Antrenörlük Kursu’nun açılması için TFF’ye resmi sayı bildiriminde bulunulacağı ifade edildi.
Yalova’da son olarak 2025 yılında TÜFAD Yalova Şubesi ve TFF iş birliğiyle “UEFA C Alaattin Bilgi Antrenörlük Kursu” iki etap halinde düzenlenmişti. Yeni dönemde de benzer bir organizasyonun gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
Öte yandan TFF tarafından açıklanan 2026-2027 dönem kurs programında UEFA A, UEFA B, UEFA Elit Genç A, UEFA Kaleci B, Maç Analizi, Oyuncu ve Maç İzleme, Fitness, Futsal ve çeşitli güncelleme eğitimleri de yer alıyor.
Başvuruların 5 Temmuz 2026 tarihine kadar devam edeceği bildirildi.



