Türkiye’nin tarihte yetiştirdiği farklı yüzyıllarda yaşamış sûfî, şâir, âlim ve ait mekanları yeniden canlandırmak, kültür ve inanç turizmi açısından farkındalık oluşturmak ve geçmişte sahip olduğumuz manevî değerlerimizi ve kültürel hazine zenginliğimizi gün yüzüne çıkarmak amacıyla tasarlanan Sufi Yolu İstanbul’dan başlayarak Konya’ya kadar doğa yürüyüşçülerine, bisiklet ve kültür severlere unutamayacakları bir macera sunuyor.
Sufi Yolu’nun Yalova’da bulunan kısmında, Sufi Yolu’nun rotasını çıkartan Sedat Çakır ve İris Bezuijen’nin de katıldığı doğa yürüyüşünde Kurtköy’den yürüyüşe başlayan Yalova Ekoturizm ve Sağlıklı Yaşam Derneği ve İstanbul’dan ÇEP-DER Trekking Grubu üyeleri Güneyköy köyüne kadar 19 kilometre yürüdüler. Yürüyüş sonunda Güneyköy kahvehanesinde çaylarını içen ve Güneyköy’ün yöresel Hınkal Mantısı’ndan yiyerek günün yorgunluğunu atan doğaseverler köylüye de destek oldular.
‘Başlandıç tabelası konulmalı!’
Yalova Ekoturizm ve Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanı Ahmet Yiğit, İstanbul’dan başlayan ve Konya’da biten Sufi Yolu’nun ilk durağı olan Yalova İDO’ya Yalova Sufi Yolu başlangıç tabelasının konulması halinde Yalova’nın tanıtımının daha güzel olacağını dile getirdi. Doğa yürüyüşü yapmak isteyenlerin Yalova İDO’dan başlayarak Güneyköy’e kadar Sufi Yolu’nu yürüyebileceklerini ve en kısa zamanda da Sedat Çakır tarafından bu yolun işaretleneceğini söyleyen Yiğit, Yalova’dan Konya’ ya kadar Sufi Yolu güzergahı üzerinde bulunan köylerin de ekoturizme kazandırılması noktasında çok güzel bir proje olduğunu belirtti.