AYT’de Yapay Zekâ ile Kopya Girişimi: 20 Yaşındaki Aday Tutuklandı

Site Yöneticisi
2 Min Read

İstanbul’un Çekmeköy ilçesinde gerçekleştirilen Alan Yeterlilik Testi (AYT) sırasında cep telefonuyla sınava girerek yapay zekâ uygulaması üzerinden kopya çekmeye çalıştığı öne sürülen 20 yaşındaki aday tutuklandı.

Sınav Görevlileri Fark Etti

ÖSYM tarafından 21 Haziran’da düzenlenen AYT oturumunda sınava giren Mustafa Eren K.’nin, cep telefonunu sınav salonuna soktuğu ve sınav sırasında soruların fotoğraflarını çekerek yapay zekâ uygulaması üzerinden cevap aramaya çalıştığı iddia edildi.

Sınavın tamamlanmasının ardından salon görevlilerinin şüphelenmesi üzerine yapılan kontrolde adayın üzerinde cep telefonu bulundu. Gözaltına alınan şüpheli, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edildi.

“ÖSYM Kanunu’na Muhalefet” Suçundan Tutuklandı

Mahkemeye çıkarılan Mustafa Eren K., “Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanuna muhalefet” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İfadesinde Girişimi Kabul Etti

Emniyette verdiği ifadede telefonunu bırakacak güvenli bir yer bulamadığı için sessize alarak sınav salonuna götürdüğünü söyleyen şüpheli, sınav sırasında bir anlık düşünceyle soruların fotoğrafını çekip yapay zekâ uygulamasından yardım almaya çalıştığını kabul etti.

Mustafa Eren K., fen bilimleri soru kitapçığındaki iki sayfanın fotoğrafını çektiğini, ancak salondaki görevliler nedeniyle telefonu kullanmaya devam edemediğini belirtti.

Şüpheli ayrıca, sınava telefonla girme amacının kopya çekmek olmadığını, sınav sırasında bir anlık gafletle böyle bir girişimde bulunduğunu ve çektiği soruları herhangi bir kişiyle paylaşmadığını ifade etti.

ETİKETLENENLER:
Bu yazıyı paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir