Altınova’da 18 Mart Ruhu: Vefa ve Gurur

Site Yöneticisi
106 Görüntüleme
2 Min Read

Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında düzenlenen resmi törenlerin ardından Hersek Şehitliği’ni ziyaret etti.

Program, Altınova Tersane Girişimcileri A.Ş. Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı duygu dolu gösterilerle devam etti.

​Altınova, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 111. yıl dönümünde şehitlerini dualarla ve gururla andı. Günün ilk ışıklarıyla başlayan resmi çelenk sunma töreninin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar, manevi huzurda buluşmak üzere Hersek Şehitliği’ne geçti.

​Hersek Şehitliği’nde düzenlenen anma programında şehit kabirlerine karanfiller bırakıldı, onların manevi huzurunda dualar edildi.

​Gençlerin Performansı Göz Doldurdu

​Anma programının bir sonraki durağı ise Altınova Tersane Girişimcileri A.Ş. Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Geleceğin denizcileri tarafından hazırlanan özel program izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Çanakkale Cephesi’ndeki kahramanlık hikayelerini sahneye taşıyan öğrenciler, profesyonel oyuncuları aratmayan performanslarıyla ayakta alkışlandı.

“Bu Miras Emin Ellerde”

​Öğrencilerin performansı karşısında duygularını gizleyemeyen Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca,
​”Öğrencilerimizin sergilediği bu muazzam tablo karşısında bir kez daha gurur duyuyorum. Çanakkale ruhunu sadece kitaplarda değil, evlatlarımızın yüreğinde görmek bizlere umut veriyor. Bu vatanın evlatları, atalarının mirasına nasıl sahip çıkacaklarını bugün bu sahnede tüm dünyaya gösterdiler. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.” Dedi.

ETİKETLENENLER:
Bu yazıyı paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir