Periler kanaryanın serisine son verdi

Site Yöneticisi
128 Görüntüleme
2 Min Read

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde çıkış arayan HDI Sigorta Yalova VİP, 15.hafta müsabakaları kapsamında seyircisi önünde Fenerbahçe Gelişim’le kozlarını paylaştı. Kıran kırana çekişmeye sahne olan mücadelede turuncu-sarılı ekibimiz Yalova VİP, güçlü rakibini adeta parkeye gömerek devre arasına moralli girdi. Temsilcimizin yeni transferi Amber Smith, harika performansla takıma çabuk ayak uydurdu. Bir ara 13 sayıya geriye düşen HDI Sigorta Yalova VİP, rakibi karşısında pes etmeyip harika bir geri dönüşe imza attı.

Kötü başladık ama çabuk toparladık

Yalova 90. Yıl Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada Ömer Sarı, Havva Mirhan Ateşer ve Batuhan Mert Gül hakem üçlüsü görev yaptı. Mücadeleye iyi giriş yapan taraf konuk Fenerbahçe Gelişim oldu. Sarı-lacivertliler, hücumdaki etkili oyunuyla 23-14’lük skor buldu. İkinci çeyrekte savunmayı sertleştiren turuncu-sarılı takımımız, hücumda da rakibini hataya zorlayınca 23-11’lik skorla devre arasına 37-34 önde gitti. Üçüncü periyotta 21-16 önde olan sarı-lacivertli konuk takım, 55-53’lük avantajla son 10 dakikaya üstün girdi. Ancak maçı bırakmayan ve 13 sayı geriden geldiği karşılaşmanın final periyodunda 19-14’lük skor avantajını elinde tutan HDI Sigorta Yalova VİP, mücadeleden 72-69 galip ayrıldı.

9 maçlık seri son buldu

Bu sonuçla HDI Sigorta Yalova VİP, ligdeki 4.galibiyetini alarak 19 puan ve averajla küme düşme potasının yukarısında, 13.sırada sezonun ilk yarısını kapattı. Ligdeki 9 maçlık galibiyet serisi Yalova’da son bulan Fenerbahçe Gelişim ise 27 puanla ligin ilk raundunu ikinci sırada bitirdi. 

Smith 23 sayıyla maçın en skoreri oldu

HDI Sigorta Yalova VİP’te yeni transfer Amber Smith, 23 sayıyla maçın en skoreri olarak temsilcimizin galibiyetinde önemli rol oynadı. Başak Altınbey 20 ve Miray Uzunoğlu da 17 sayıyla skora katkı yaptı. Fenerbahçe Gelişim’de İdil Saçalır 19, Mina Dordevic 16, Selin Rachel Gül 14 ve Ayşe Yılmaz da 11 sayıyla çift haneleri gördü.

Bu yazıyı paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir